Εικονική ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του CERN

Στις 31 Ιανουαρίου 2024, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν μία εικονική ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του CERN (Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών) από τους ερευνητές κ. Ραχήλ Αβραμίδου και Δημήτριο Δαμιανόγλου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά! Οι ερευνητές ζήτησαν από τους μαθητές μας να γράψουν ένα κείμενο σχετικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος πριν πραγματοποιηθεί η εικονική επίσκεψη, το οποίο παραθέτουμε παρακάτω:

«Είμαστε 42 μαθητές και μαθήτριες του 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, ηλικίας 13-15 ετών. Επιθυμούμε να παρακολουθήσουμε την εικονική ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του CERN και συγκεκριμένα στον ανιχνευτή ATLAS.

Μας κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον καθώς μάθαμε ότι στον χώρο αυτό ανακαλύφθηκε πειραματικά ένα σωματίδιο το οποίο πήρε το όνομά του από τον επιστήμονα που το προέβλεψε θεωρητικά, δηλαδή το μποζόνιο Higgs.

Τέλος, με αφορμή την επίσκεψή μας στο CERN στις 18 Απριλίου 2024, βρήκαμε ιδιαίτερα συναρπαστική την ιδέα της εικονικής επίσκεψης στον ATLAS καθώς είναι ένα μέρος που δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε δια ζώσης»

 Βασιλείου Μυρτώ

Γκούση Δάφνη

Μανίνος Φίλιππος

Μαυρίκος Χρυσόστομος

Τζιγκουνάκη Βασιλεία

Χαβρουζάς Κωνσταντίνος

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Ευαγγελοπούλου Αναστασία