Επίσκεψη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη

Στο πλαίσιο των δράσεων Αγωγής Σταδιοδρομίας που εντάσσεται στον άξονα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας «Άξονας 2: Σχολική διαρροή και φοίτηση», η Γ’ Γυμνασίου επισκέφθηκε την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στις 16 Απριλίου 2024 στη Βάρη, η οποία καταλαμβάνει την 6η θέση ανάμεσα στις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές παγκοσμίως.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τις εκπαιδευτικούς οδηγήθηκαν αρχικά στο αμφιθέατρο της σχολής, όπου τους υποδέχθηκε ο Ταξίαρχος Βλαχογιάννης, o οποίος απένειμε αναμνηστική πλακέτα για το σχολείο μας. Στο αμφιθέατρο ο Ταγματάρχης Βούλγαρης Παναγιώτης ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες αναφορικά με την ιστορία, την αποστολή, την οργάνωση και λειτουργία, τις εγκαταστάσεις, τις διεθνείς συνεργασίες (πραγματοποιούνται προγράμματα Erasmus) και την αποστολή της σχολής. Αξίζει να αναφερθεί ότι η σχολή έλαβε την πρώτη θέση στον αγώνα COMMANDO MARATHON στην Πολωνία.

Ακολούθησε προβολή video και υποβολή ερωτήσεων από τους μαθητές και τις μαθήτριες προς τους Ευέλπιδες, οι οποίοι επέλυσαν όλες τις απορίες τους. Την συζήτηση συντόνισε ο Συνταγματάρχης Πετράκης. Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση των μαθητών και μαθητριών στο περιστύλιο, στους κοιτώνες και στο κολυμβητήριο της σχολής από Ευέλπιδες της 3ης και 4ης τάξης, όπου ακολούθησε κέρασμα στους μαθητές και στις μαθήτριες και στις εκπαιδευτικούς.

Η εμπειρία που αποκόμισαν οι μαθητές και μαθήτριες ήταν εξαιρετική.