LIFE IN SPACE

Στα πλαίσια των περιβαλλοντικών προγραμμάτων «Ο ρόλος της τηλεπισκόπησης και της γεωπληροφορικής στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής» και  «Όταν οι μαθητές και οι μαθήτριες διοργανώνουν και υλοποιούν μία Ημερίδα Βιώσιμης Ανάπτυξης…»,  50 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 την Έκθεση Life in Space στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή, με τη συνοδεία της διευθύντριας Φραγκουλίδου Παναγιώτας και των καθηγητριών Ευαγγελοπούλου Αναστασίας και Κωνσταντογιάννη Μαρίας.

Η έκθεση LIFE IN SPACE γίνεται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το “THE U.S. SPACE & ROCKET CENTER” και το Space Camp του, το “MARSHALL SPACE FLIGHT CENTER” της NASA και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI). Έχει περισσότερους από 4.000.000 επισκέπτες σε 15 χώρες του κόσμου.

Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν σε έναν χώρο 1500 τ.μ. και γνώρισαν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό. Είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν περισσότερα από 50 μοναδικά εκθέματα, αυθεντικά αντικείμενα, αναμνηστικά από τις διάφορες αποστολές και πιστά αντίγραφα σκαφών. Oδηγήθηκαν στα μονοπάτια που ακολούθησαν οι επιστήμονες και οι αστροναύτες, στην πορεία τους προς την επιτυχία. Παρατήρησαν μοντέλα πυραύλων και δορυφόρων, διαστημικές στολές, βράχο από τη Σελήνη και μια παρουσίαση του έργου του Αμερικανού –γερμανικής καταγωγής- μηχανικού, Wernher Von Braun, που θεωρείται πρωτοπόρος της πυραυλικής και διαστημικής τεχνολογίας.

Με την έκθεση αυτή, τα παιδιά ήρθαν πιο κοντά στις Φυσικές Επιστήμες, και ανακάλυψαν μ’ έναν διδακτικό και συνάμα ψυχαγωγικό τρόπο τη θετική επίδραση της διαστημικής τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια Ευαγγελοπούλου Αναστασία