Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα

Στα πλαίσια των περιβαλλοντικών προγραμμάτων που εκπονήθηκαν τη σχολική χρονιά 2022-23,  34 μαθητές και μαθήτριες από τις τρεις τάξεις του σχολείου μας ταξίδεψαν στη Σύρο (11 έως 13 Μαΐου  2023) και επισκέφτηκαν το ΚΕΠΕΑ (Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία)  Σύρου  με τη συνοδεία των καθηγητών Δημολιάνη Ιωάννη, Ευαγγελοπούλου Αναστασίας και Καλογερή Εμμανουήλ.

Στις 11-5-2023 οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στην Έπαυλη Τσιροπινά και οι εκπαιδευτικοί του ΚΕΠΕΑ μάς παρουσίασαν το έργο τους σχετικά με την αστρονομία και τη φωτορύπανση. Οι μαθητές μας παρουσίασαν και αυτοί συνοπτικά το πρότζεκτ και τις δράσεις μας.

Την επόμενη μέρα (12-5-2023) επισκεφτήκαμε το ΚΕΠΕΑ στο Μάννα και πήραμε μέρος σε πολλές δραστηριότητες σχετικά με την αστρονομία προσεγγίζοντας την επιστήμη αυτή με διαθεματικό τρόπο (δημιουργία αστερισμών με πηλό, με εργαλεία ραπτικής και συγγραφή μύθων για τους αστερισμούς). Οι μαθητές επιμορφώθηκαν και ενίσχυσαν τις νέες γνώσεις τους με τη συμμετοχή τους σε γνωστικό κουίζ.

Το βράδυ της ίδιας μέρας κάναμε αστροπαρατήρηση σε δύο περιοχές της Σύρου, προκειμένου να συγκρίνουμε την επίδραση της φωτορύπανσης στην παρατήρηση του ουρανού.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους υπεύθυνους του ΚΕΠΕΑ Σύρου, τον κ. Χρήστο Κόλλια, την κ. Αλεξία Τζεφρίδου και την κ. Ρουμπίνα Ιωαννίδου για το αξιόλογο εκπαιδευτικό υλικό που μας έδειξαν, την άψογη φιλοξενία και  ξενάγηση!

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Ευαγγελοπούλου Αναστασία, Φυσικός

Πατήστε εδώ για να δέιτε την παρουσίαση του προγράμματος