ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ /ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Γ ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ 1ο ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΙΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΕΝΑΡΙΟ

Το 7Ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης συμμετείχε στον 1Ο σχολικό διαγωνισμό διασκευής ελληνικού διήγηματος σε σενάριο των γυμνασίων και λυκείων της Ηλιούπολης. Ο διαγωνισμός τελέστηκε με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π) υπό την αιγίδα της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.) και την υποστήριξη του Δήμου Ηλιούπολης. Μαθητές και  μαθήτριες της γ΄ τάξης επιστρατεύοντας το ταλέντο, τη φαντασία, την ευαισθησία και την ευρηματικότητά τους διασκεύασαν με επιτυχία το διήγημα «Το αγνάντεμα» του Α. Παπαδιαμάντη και κατάφεραν να κερδίσουν το δεύτερο και το τρίτο βραβείο στον Διαγωνισμό.  Το 2ο βραβείο κέρδισε το σενάριο με τον τίτλο Τ΄ αγνάντεμα που έγραψαν οι μαθήτριες: Βασιλείου Μελίνα, Αναστασοπούλου Χρυσήλια, Καπότη Μυρτώ, Κυπριάδη Νάγια, Ζιάκα Μαρία, Γαστουνιώτη Δήμητρα.

Το 3ο βραβείο κέρδισε το σενάριο με τον τίτλο Κάθαρση που έγραψαν οι μαθητές και οι μαθήτριες: Μουδήλου Ιόλη, Στούμπου Ειρήνη, Τσίγαλος Κυριάκος, Παπακωνσταντίνου Ηλέκτρα ,Τασιοπούλου  Στεφανία, Μουρελάτος Στάθης, Γιαννικόπουλος Γιώργος.

Η τελετή απονομής των βραβείων έγινε την Κυριακή 7 Μαϊου και ώρα 16:30 στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης».

Θερμά συγχαρητήρια  σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στον διαγωνισμό και έτσι μέσω αυτής της βιωματικής προσέγγισης μυήθηκαν στο «σύμπαν» ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες πεζογράφους, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Η δράση εντάσσεται στα πλαίσια του άξονα1.

Υπεύθυνες καθηγήτριες:  Κρασοπούλου Βασιλική,  Ξαγοράρη Ειρήνη

https://senariografoi.gr/gr/news/events/1788/?fbclid=IwAR0CR-5bsQ6RGfeUQx4Zxa5sqfP0B4O2iTxVHQMyAJZ3CXHPMYZ7JlM_4mU