ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ (ΠΑΛΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΩΡΩΠΟΥ) ΚΑΙ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΩΡΩΠΟΥ

Στα πλαίσια του εορτασμού της  εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου οι μαθητές και μαθήτριες  της Γ’ Γυμνασίου του 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης  επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 τις παλιές φυλακές Ωρωπού, ένα από τα μέρη στα οποία κρατούνταν φυλακισμένος ο Μίκης Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της χούντας.

Ο κύριος Χριστόφορος Κούτσουρης, ενεργός

πολίτης του Δήμου Ωρωπού,  μας ξενάγησε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο κελί του Μίκη Θεοδωράκη και μας συγκίνησε με τις ιστορίες που μας διηγήθηκε. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς!!

Επιπλέον, επισκεφτήκαμε τη λιμνοθάλασσα Ωρωπού, στην οποία οι μαθητές και μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον υδροβιότοπο και να παρατηρήσουν με τηλεσκόπιο φοινικόπτερα (φλαμίνγκο) που σταθμεύουν για λίγες μέρες στη λιμνοθάλασσα καθώς αυτήν την εποχή μεταναστεύουν από τον Βορρά προς την Αφρική. Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Λευτέρη Σταύρακα, ορνιθολόγο, για τον χρόνο που μας διέθεσε και τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσε για τα πτηνά της λιμνοθάλασσας!

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές Δημολιάνης Ιωάννης, Ευαγγελοπούλου Αναστασία, Καλογερής Μανώλης και Ξεπαπαδάκου Σταυρούλα