Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα για την Ανακύκλωση

1 & 2 Μαρτίου 2022

Στο πλαίσιο της διαρκούς ευαισθητοποίησης των μαθητών του 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης πάνω στο θέμα της Ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε σε όλα τα τμήματα του σχολείου μας διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης με τίτλο: «Ανακύκλωση – Αλλάζοντας Συμπεριφορές… Αλλάζουμε το Μέλλον».

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τίμησαν με την παρουσία τους το σχολείο μας ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης, κ. Γεώργιος Χατζηδάκης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου μας, κ. Γιάννης Αντζινάς, οι οποίοι συζήτησαν με τα παιδιά, τόνισαν την αξία της διαλογής των υλικών στην πηγή και παρουσίασαν στοιχεία για την πορεία της ανακύκλωσης στην Ηλιούπολη.

Ο κ. Αντιδήμαρχος στην συνέχεια παραχώρησε στη μαθήτρια Κωνσταντίνα Τόλια συνέντευξη με θέμα «Η Ανακύκλωση στην πόλη μας» τονίζοντας ότι τα παιδιά ως ενεργοί πολίτες μπορούν να συμβάλλουν, ώστε να επιτευχθεί ουσιαστική πρόοδος πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αντζινάς πρόσφερε στο σχολείο μας επιπλέον δέκα μπλε κάδους για να δημιουργηθεί Γωνιά Ανακύκλωσης σε κάθε αίθουσα!