Πανευρωπαϊκή διάκριση του σχολείου μας στον διαγωνισμό LPS 2022: “ESA- Climate Detectives School Award”

LPS 2022: “ESA- Climate Detectives School Award”

Μία ομάδα αποτελούμενη από 21 μαθητές/τριες του 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Climate Detectives του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency/ ESA) κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2021-22. Εκπόνησαν το project με τίτλο: “Investigating the floods of Ilioupoli” που διακρίθηκε στα 4 καλύτερα projects της Ευρώπης στον Διαγωνισμό Living Planet Symposium 2022 (ESAClimate Detectives School Award).

Την ομάδα μας αντιπροσώπευσαν στο Συνέδριο  Living Planet Symposium  6 μαθητές της Β’ γυμνασίου. Οι 4 νικήτριες ομάδες παρουσίασαν το έργο τους και βραβεύτηκαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Συνεδριακό Κέντρο στη Βόννη της Γερμανίας στις 24 Μαΐου 2022. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους εκθεσιακούς χώρους της ESA και της NASA, να δουν τα εντυπωσιακά εκθέματα, να ενημερωθούν από επιστήμονες για την κλιματική αλλαγή αλλά και να τους θέσουν ερωτήματα. Επιπλέον συμμετείχαν σε σύγχρονα διαδραστικά πειράματα Φυσικής στο School Lab.

Ο σύνδεσμος για το project μας στην E.S.A. : https://climatedetectives.esa.int/projects-gallery-2022/details/58480/

Ο σύνδεσμος για τη βράβευσή μας στο LPS 2022: ESA – Climate Detectives School Award | LPS 2022

Την ομάδα των “Flash Floods Children” (δηλαδή «παιδιά των αιφνίδιων πλημμυρών»/ είναι οι πλημμύρες που χαρακτηρίζουν την Ηλιούπολη) αποτελούν οι:

Γουναρίδης ΑριστείδηςΚαραγιάννης ΔημήτριοςΚορέλας Κωνσταντίνος
Κουντουράκης ΙωάννηςΠετακάκης ΣτέλιοςΡέτζος Απόστολος
Σακελλαρίου ΜιχαήλΣταθόπουλος ΓεώργιοςΣταυρόπουλος Κωνσταντίνος
Τόγιας ΑνδρέαςΤουλούπης ΕμμανουήλΒασιλείου Μελίνα
Καραδημητράκη ΔήμητραΜουδήλου Ιόλη-ΓεωργίαΜπούτσης Γεώργιος
Ρεβίσιου Αγάπη-ΓεωργίαΣταματουλάκης ΑγαπητόςΤσίγαλος Κυριάκος
Ψώνη ΔήμητραΚωστοπούλου ΚλεοπάτραΣαλωνίκη Μαρίνα-Ανδριάνα

Στην εκδήλωση παρουσίασης των σχολικών προγραμμάτων που έλαβε χώρα στο σχολείο μας στις 27 Μαΐου 2022, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γεώργιος Χατζηδάκης, μάς τίμησε με την παρουσία του και η βράβευσή μας δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα της Ηλιούπολης: https://ilioupoli.gr/index.php/2022/05/31/panefropaiko-vraveio-gia-tin-klimatiki-allagi-stous-mathites-tou-7ou-gymnasiou-ilioupolis/

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ομάδας! Παρόλα τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν τα ελληνικά σχολεία αποδείξατε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε με την επιμονή σας, τη σκληρή δουλειά και το μεράκι!

Η υπεύθυνη καθηγήτρια

Ευαγγελοπούλου Αναστασία