ΝΕΑ

Πλαίσιο κειμένου: Μάϊος 2015.	Ήρθε ένα φορτηγάκι του Δήμου Ηλιούπολης στο χώρο της αυλής μας σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Μαΐου 2015 και ώρα 10.45 όπου  οι μαθητές μετέφεραν και φόρτωσαν 37 συσκευές παρουσία των εκπαιδευτικών μας. Είναι η ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Η/Υ που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, παρουσία του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηλιούπολης Κου Κώστα Σεφτελή, γεγονός που θεωρούμε πολύ σημαντικό για την πόλη μας. Μπορείτε να κοινοποιήσετε την δράση μας όπου εσείς πιστεύετε ότι ενδιαφέρονται.
Δρ Καρράς Ιωάννης, – Νατσούλης Χρήστος, καθηγητές Πληροφορικής.  Συμμετοχή της Καθηγήτριας Χημείας Μαρίας Κωνσταντογιάννη

Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΟΛΩΝΑΣ («Ο Μήτσος»)
           Νέα καινοτομία των μαθητών. Φτιάχτηκε από
παλαιά υλικά 20-40 ετών στα πλαίσια της εκπαιδευτικής Διαδικασίας το σχολικό έτος 2014-2015 Από τους μαθητές των Α και Β τάξεων του 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης

Πλαίσιο κειμένου: Οι μαθητές του σχολείου μας με την καθοδήγηση του καθηγητή Πληροφορικής υπέβαλλαν  υποψηφιότητα  για την απόκτηση Αργυρού μεταλλίου στην δράση για το ασφαλές διαδίκτυο της σχολικής μας μονάδας.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΡΑΝΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΤΙ.

           Ο καθηγητής Πληροφορικής ζητά από τους μαθητές να συναρμολογήσουν πάνω στο θρανίο μια Ολοκληρωμένη Μονάδα Υπολογιστή, χωρίς να χρησιμοποιήσουν κουτί κεντρικής μονάδας και χωρίς να τροφοδοτήσουν το σύστημα με ρεύμα.                                                              Οκτώβριος 2015

http://com2cert.cti.gr/   Συμμετοχή στις εξετάσεις  Πιστοποίησης ΤΠΕ 

Πλαίσιο κειμένου: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 
Επιμέλεια: Ευαγγελοπούλου Αναστασία, Κωνσταντογιάννη Μαρία
Γενική επίβλεψη: Θεοδωρόπουλος Γεώργιος, Δ/ντής
Δευτέρα 9 Μαΐου 2016
Ώρα: 10:30 π.μ.-12.30 μ.μ. 
Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης 
Σοφοκλή Βενιζέλου 114 και Κουντουριώτου, Ηλιούπολη

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016:   Ημέρα αθλοπαιδιών και αγωνισμάτων Μπάσκετ και Βόλεϋ μεταξύ των μαθητών των σχολικών τάξεων

image

Βράβευση ως Οικολογικό Σχολείο(Eco-Schools)  στις 9 Απριλίου 2011.

Πλαίσιο κειμένου: Πρόσκληση για παράσταση Μαϊου 2017- ΣΥΜΠΑΝ
Επιμέλεια: Ευαγγελοπούλου Αναστασία, Κωνσταντογιάννη Μαρία
Γενική επίβλεψη: Θεοδωρόπουλος Γεώργιος, Δ/ντής
Δευτέρα 8 Μαΐου 2017
Ώρα: 11:30 π.μ.-13.30 μ.μ. 
Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης 
Σοφοκλή Βενιζέλου 114 και Κουντουριώτου, Ηλιούπολη

6/10/2017

Ευχαριστούμε τον οργανισμό ΟΤΕ παραρτήματος Γαλατσίου για την ευγενική τους προσφορά των 8 υπολογιστών DELL (used), για τον εξοπλισμό της νέας μας αίθουσας Εφαρμογής Πολυμέσων Αισθητικής Αγωγής.

 

Ευχαριστούμε επίσης και την εταιρία ΕΥΔΑΠ για την παροχή 7 υπολογιστών (used) για τις εκπαιδευτικές μας ανάγκες.

Πλαίσιο κειμένου: ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2017 2018»
Αγαπητοί γονείς Η κ. Πρίγκα θα είναι στο σχολείο κάθε Τρίτη και ώρες 11:00 – 13:30 στην αίθουσα των γυμναστών. Ως τις 8 Φεβρουαρίου 2018, η ψυχολόγος Πρίγκα Λία θα επισκέπτεται συστηματικά το 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης για ενημερωτική και συμβουλευτική υποστήριξη εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

Ευχαριστούμε τον γονέα (http://www.interactivo.gr/) μαθήτριας της Α Γυμνασίου για την ευγενή δωρεά ενός καινούργιου Διαδραστικού πίνακα και ενός προβολικού (projector) για τις εκπαιδευτικές μας ανάγκες.  Δεκ 2017

Πλαίσιο κειμένου: Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικής "Αριστοτέλης" 2018 για μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου θα διενεργηθούν το Σάββατο 10/03/2018 σε εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα που θα ανακοινωθούν σύντομα. Οι μαθητές μας συμμετέχουν με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Ευαγγελοπούλου Αναστασίας.

Βιωματική Δράση κατά της Βίας πραγματοποιήθηκε με ειδικούς στον τομέα αυτό, στο σχολείο μας με πλήρη συμμετοχή της Γ τάξης τμήματα της Γ Γυμνασίου  στον εσωτερικό χώρο αίθουσας Πολλαπλών χρήσεων , στις 26 Μαρτίου 2018 από τις 11:00 μέχρι 13:00

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Δράσεις-συζητήσεις-εκδηλώσεις (προβολές ταινιών, διαδραστικές ομιλίες, και ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ) έγιναν και για τις 3 τάξεις του σχολείου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, με στόχο την ευαισθητοποίηση .  Η δε Β Γυμνασίου συμμετέχει στο :LIVE WITHOUT BOOLING –στο Νιαρ Ηστ στο ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ «ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ» (ΚΜΟΠ) την ίδια μέρα.

Δράση Ανακύκλωσης χάρτου: 3ος κουβάς με την συνεργασία του Δήμου Ηλιούπολης . Ανδρέας Λιανός — Θεοχάρη Σταυρούλα — Ιωάννης Καρράς.

Στις 15/3/2018 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των μαθητών της Γ Γυμνασίου στο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα: Η δημιουργία και η εξέλιξη του πλανήτη μας…»

Επιμέλεια παρουσίασης και υπεύθυνη προγράμματος: Ευαγγελοπούλου Αναστασία, Φυσικός. Γενική επίβλεψη: Καρράς Ιωάννης, Δ/ντής Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ώρα: 10:30 π.μ.-13.15 μ.μ. Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης.

Κινηματογραφική Ομάδα 7ου Γυμνασίου Επιμέλεια: Ηλίας Μπουρδούκης

Στην αίθουσα 14 γίνονται μαθήματα της Σερβικής Γλώσσας κατά το έτος 2017-2018 σε οικογένειες Σέρβων που κατοικούν στην περιοχή μας, μετά από αίτημα της Σερβικής Πρεσβείας με την αποδοχή του Δήμου μας και της σχολικής μας μονάδας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΝΕΟ 20/6/2018  «Β΄ Φάση Ηλεκτρονικών Εγγραφών-Δηλώσεων Προτίμησης στην Ηλεκτρονική Εφαρμογή E-εγγραφές». Εγκύκλιος σε μορφή .pdf

Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της εφαρμογής  e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

H σχετική εγκύκλιος σε μορφή pdf              ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Το ΚΕ.ΣΥ.Π Ηλιούπολης και το 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα γονέων με Θέμα:

«Εκπαιδευτικές και Επαγγελματικές προοπτικές των μαθητών μετά το    Γυμνάσιο και ο ρόλος των γονέων».

Η ενημέρωση θα γίνει την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 στις 6:30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης, Πουσουλίδου 18, Ηλιούπολη.

Θεματική εβδομάδα από 21/5/2018 έως και 25/5/2018

Διατροφή και υγεία -Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα— Εθισμός- Κυκλοφοριακή  Αγωγή́ και Οδική  Ασφάλεια

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που παρακολούθησαν για ενημέρωσή τους από την κα Κολημένου Αικατερίνη από το ΚΕ.ΣΥ.Π Ηλιούπολης προσκεκλημένη από το Γυμνάσιο μας για: τι ακολουθεί στις σπουδές και την επαγγελματική πορεία των μαθητών μετά το Γυμνάσιο και μετά το λύκειο. Ευχαριστούμε και τον Δντή του 5ου Λυκείου Ηλιούπολης, Δημήτριο Κολλιό για την ηχητική υποστήριξη της παρουσίασης σήμερα 29/5/2018 ώρα 6:30μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων..

Επείγον!!! Προθεσμία μέχρι τις 14 Ιουνίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Η ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.  ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ.

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ

· Τα αποτελέσματα Προαγωγικών και Απολυτηρίων εξετάσεων  θα ανακοινωθούν στο σχολείο στις 12/06/2018 μετά τις 12:00.

· Παρακαλούνται οι γονείς-κηδεμόνες να προσέλθουν στο σχολείο για την επίδοση των ελέγχων προόδου την Πέμπτη, 14/6/2018 και ώρες 11.00 πμ-14.00 μμ.

Η υποστηρικτική διδασκαλία αρχίζει από τις 13/6/2018 σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχει ήδη αναρτηθεί στο σχολείο και για τις επόμενες μέρες, τις προφορικές και γραπτές εξετάσεις.

Είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση όλων των μαθητών/τριών που δεν θα προαχθούν σε μάθημα  Α ΄ή Β΄ ομάδας.

Παράλληλη στήριξη:  Για την έγκριση νέας και ανανέωση παράλληλης στήριξης, σχολικού έτους 2018-2019, καλούνται οι γονείς-κηδεμόνες να προσέλθουν στη Δ/νση του σχολείου, Τετάρτη, 13/6/2018 και ώρα 11.00πμ, προκειμένου να αιτηθούν γραπτώς το αίτημα για παράλληλη στήριξη προσκομίζοντας τη γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ σε ισχύ                                                                                    (για μαθητές που θα εγγραφούν στην Α΄Γυμνασίου).

Το σχολείο μας κατά τους θερινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη από ώρα 08:30 πμ μέχρι 14:00 μμ